Mesagerii artelor marţiale - cum se autointitulează cei 12 membri ai trupei care s-a calificat în finala concursului "Românii au talent" îşi întăresc psihicul şi fizicul cu şedinţe de supravieţuit în munţi sau pe malurile apelor.
Unul dintre secretele cu care antrenorul şi mentorul trupei Akikai - Vasile Volanschi (43 ani) - reuşeşte să-i ţină "în priză" pe membrii trupei este aşa-zisa tehnică de supravieţuire în natură.
CLICK PE VIDEO PENTRU A VEDEA PREZENTAREA TRUPEI
„Legătura dintre club şi elevi nu se încheie odată cu terminarea antrenamentului. Ca şi instructor al acestor elevi am încercat, în cei 23 de ani de practică, să le impun o disciplină fizică, psihică, dar şi morală deosebită. Organizez în fiecare an deplasări la mare şi la munte, sub forma unor supravieţuiri în natură. E ca şi cum te-ar pri8nde un cutremur, fără nimic pregătit", spune Vasile Volanschi.
Vorbim despre experienţe în care elevii pleacă de acasă doar cu hainele de pe ei şi în care sunt testaţi fizic şi psihic de către natură şi capriciile vremii.
Forţaţi să-şi procure singuri hrană din natură, tinerii învaţă să se descurce singuri şi acumulează pe parcursul celor câteva zile tehnici de supravieţuire necesare dezvoltării lor ca şi oameni.
Mai mult chiar, ei conştientizează că fără sprijinul celor apropiaţi, trebuie să se ajute între ei pentru a rezista efortului. Ei devin în timp persoane echilibrate şi foarte hotărâte.
Ciprian Gheorghiu, zis şi "câine rău", este unul dintre cei care a participat de-a lungul timpului la astfel de "şedinţe tehnice".
„Am stat cinci zile fără sac de dormit, cuţit sau mâncare. Am pescuit împreună cu ceilalţi colegi de-ai mei şi am împărţit totul. Am ajuns chiar să fugărim un câine care avea în gură un cârnat pentru că eram rupţi de foame", îşi aminteşte Ciprian. (foto)
În