„Ţara domnului Lăzărescu: Reformă în sănătate fără anestezie” (Evenimentul Zilei). „Revoluţia taxei de înmatriculare” (România Liberă). „Justiţia în 2010: mai multe dosare, mai puţini bani” (Evenimentul Zilei). „Aerul dăunează grav sănătăţii în 15 zone din România” (Gândul).
„Morţi pe altarul reformei sanitare”. Adevărul scrie despre tragediile de ieri. „Unui bărbat din Vâlcea i s-a oprit inima, în faţa spitalului închis de vinerea trecută prin decizia ministrului Sănătăţii. Miercuri, ambulanţa a fost prea departe de un cardiac din Constanţa. Românii de rând n-au aflat încă ce spitale au fost închise la 1 aprilie. Bat la uşile unităţilor medicale şi află cu surprindere că salvarea lor e la zeci de kilometri distanţă”.
„Ţara domnului Lăzărescu: Reformă în sănătate fără anestezie”, titrează Evenimentul Zilei. „În goană după reformă, ministrul sănătăţii şi-a pus în cap politicieni, primari, manageri de spitale, angajaţi şi pacienţi deopotrivă. E acuzat că a făcut planul "pe genunchi", din birou, fără pregătiri şi analize, a desfiinţat spitale modernizate din fonduri europene ori strategice, după care s-a răzgândit. Din 71 de spitale anunţate că se reprofilează, 9 au fost scoase de pe listă, iar alte 5 adăugate”.
Tot în Evenimentul Zilei, „Justiţia în 2010: mai multe dosare, mai puţini bani”. Raportul privind starea justiţiei pe 2010, dat publicităţii ieri de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), apreciază că „reducerea cu 25 % a salariilor judecătorilor şi procurorilor, aplicată de Guvern anul trecut, e de natură să aducă atingere statutului magistraţilor şi reprezintă un veritabil factor de risc privind independenţa şi funcţionalitatea sistemului judiciar”. De altfel, raportul conţine un capitol întreg din care reiese că sistemul nu s-ar confrunta decât cu riscuri legate de subfinanțare.
În România Liberă citiţi despre „revoluţia tax