Inspectorii anunţa controale riguroase începând de săptămâna viitoare în toate locaţiile din judeţ unde se comercializează carne de miel şi ouă de găină
Începând cu data de 12 aprilie, echipe mixte formate din reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, ai Gărzii Financiare, şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) vor începe controalele axate pe produsele specifice Paştelui. Vor fi constituite 6 echipe mixte ce vor fi cu ochii pe comercianţii de miei şi ouă, în principal. Pentru ca activitatea să se desfăşoare în bune condiţii, DSVSA a autorizat 12 puncte de sacrificare temporară a mieilor. „Vom începe activităţi de control pe toate zonele unde se produc, unde se procesează, unde se transportă, depozitează şi se valorifică produsele alimentare. Echipele vor controla şase zonele distincte din municipiul şi Judeţul Braşov. Ne interesează în mod special mielul de Paşte, ouăle, patiseria şi celelalte produse alimentare. La nivelul judeţului Braşov avem trei obiective în care se sacrifică miei, iar temporar au fost autorizate 12 abatoare, pentru a suplini cererea din această perioadă. La nivelul pieţelor agroalimentare va există permanenţă, se va lucra şi sâmbăta şi duminica. Mielul trebuie să poarte o marcă d e calitate cu inscripţia DSVSA Braşov, un număr. Cetăţenii ar trebui să cumpere miei doar din spaţii autorizate - supermarketuri, pieţe agroalimentare. Cetăţenii nu trebuie să cumpere de pe domeniul public, de la nivelul portbagajului. La fel, ei trebuie să fie atenţi la marcarea ouălor”, a declarat Dorin Enache, directorul DSVSA Braşov. Inspectorii anunţa controale riguroase începând de săptămâna viitoare în toate locaţiile din judeţ unde se comercializează carne de miel şi ouă de găină
Începând cu data de 12 aprilie, echipe mixte formate din reprezentanţi ai Poliţi