Buzăul continuă să dea scenei muzicale româneşti interpreţi cu priză la public. Marian Oporan, pe numele său de scenă, Mario Buzoianu, devine pe zice trece un simbol al noului val de solişti buzoieni de muzică etno.
Semne că avea să îmbrăţişeze o carieră muzicală apăruseră în viaţa lui Marian Oporan încă din primii ani de şcoală. “Cred că am avut norocul să mă nasc cu acest talent pentru că eu cântam de mic copil, de la vârsta de şase, şapte ani. Era doar o pasiune a copilăriei pentru că nu mergeam la cursuri sau la cine ştie ce lecţii”, povesteşte Marian.
Norocul i l-a scos în cale pe iniţiatorul unui proiect muzical, care i-a descoperit talentul şi s-a angajat să-l transforme pe tânărul foarte talentat, Marian Oporan, la început interpret de muzică pop, într-un solist îndrăgit, de muzică etno şi de petrecere, Mario Buzoianu. A început cariera muzicală în 2001 alături de trupa M-Body. “Pe mine m-a descoperit Manuel Iordache, de la M-Body, şi am cântat o perioadă cu acesta, în intervalul 2001 – 2003. De cinci ani cânt singur. Dacă ar fi să trag o concluzie al acestor ani, pot spune că am răzbit în domeniu. Prima dată recunosc că nu cântam foarte bine dar având mult contact cu scena, m-am perfecţionat. Am luat şi lecţii de canto, care au contat foarte mult”, spune Mario Buzoianu.
Atunci când s-a desprins de trupa care îl lansase, spune că a făcut-o doar pentru că dorea să încerce şi alt gen muzical. “Am vrut să merg pe etno pentru că majoritatea oamenilor îmi spuneau că timbrul meu se potriveşte cu acest stil muzical, pe cântecul popular, de petrecere. Am ascultat şi m-am conformat”, spune cântăreţul.
Mario Buzoianul mărturiseşte că îl are model pe conjudeţeanul său, Benone Sinulescu, pe care îl consideră cel mai mare solist de muzică de petrecere. “Am fost în multe turnee cu Benone şi de la el am învăţat multe: dicţia, să cânţ