Gary Whitlie a venit pentru prima oara in Romania in urma cu zece ani. Din iunie anul trecut conduce operatiunile Ursus Breweries, cel mai important jucator din industria locala a berii. "Sunt mai multe cladiri, mai multe masini si mai putini caini", sintetizeaza Whitlie principalele schimbari care au avut loc intre prima si ultima sa vizita. Managerul a acceptat sa descrie pentru Wall-Street.ro cum arata o zi obisnuita din viata sa de CEO.
“Ma simt ca acasa in Romania”, spune scurt Gary Whitlie, unul dintre cei mai discreti manageri din industria locala a berii. Britanicul in varsta de 54 de ani l-a inlocuit in urma cu aproape un an pe Stephan Maria Weber la sefia Ursus Breweries, dupa ce acesta a decis sa renunte la functie din motive personale.
A venit pentru prima oara in Romania in urma cu zece ani. Prima impresie: era mult mai cald, ceea ce era un lucru bun. Intre timp au avut loc mai multe schimbari. “Sunt mai multe cladiri, mai multe masini, mai putini caini. De asemenea, majoritatea oamenilor cu care am relationat vorbesc fluent limba engleza, ceea ce m-a ajutat foarte mult. O atmosfera primitoare, multe restaurante si baruri in care poti merge”, isi aminteste Gary Whitlie.
Centrul vechi al Bucurestiului este de fapt una din zonele sale preferate in materie de restaurante si pub-uri. Vine aici in special la final de saptamana. “Am vazut miscare in aceasta zona – mai multe baruri deschise, mai multe cladiri renovate. Este un loc vibrant chiar si cand vremea nu este asa buna”, declara intr-un interviu anterior seful Ursus Breweries.
In timpul saptamanii il gasesti la biroul sau de pe Calea Victoriei, unde petrece zilnic aproximativ noua ore. Programul sau de munca incepe in jurul orei 8.00, cand isi verifica e-mail-urile, citeste rapid stirile internationale si intra in sedinte o ora mai tarziu. Uneori poate avea o intalnire lunga