Fastuoasele veșminte orientale
Londra este în această perioadă într-o continuă efervescență. Se inaugurează evenimente artistice, se restructurează muzee, s-au deschis noi șantiere pentru realizarea unor edificii ale viitorului, ca „Shard London Bridge", zgârie-norul proiectat de Renzo Piano. Luna aceasta, atenția întregii lumi este îndreptată către data de 29 aprilie, ziua căsătoriei prințului William cu Kate Middleton. Și totuși, sectorul de anticariat, concentrat în centrul orașului, unde se găsesc principalele galerii de artă, invită la o serie de manifestări destinate publicului și colecționarilor.
Din 4 aprilie în 6 mai, Galeria „Francesca Galloway", recunoscută pentru competența ei în veșminte și țesături vechi, găzduiește expoziția „Țesături islamice de Curte din secolele XIV-XIX". Sunt etalate țesături rare și somptuoase care, în pofida delicateții și fragilității lor, au rămas intacte până în zilele noastre, mărturie a gustului, a bogăției, a creativității autorilor lor și a prestigiului suveranilor și aristocraților de la Curțile islamice, cum ar fi cea safanidă din Iran, cea a Mogulilor din India, a Mamelucilor din Egipt, a celor din Spania islamică sau a celei otomane din Turcia. Prețurile pieselor de extraordinară calitate, lucrate din mătase, cu broderii, sau din bumbac pictat variază între 1.800 și 215.000 de euro.
Broderie Gujaratem
Prestigioasa „Royal Academy of Arts", situată în Burlington House din Piccadilly, a deschis, tot acum, „The London Original Print Fair", unul dintre târgurile principale dedicate anual graficii de colecție, ajuns la cea de a 26-a ediție. Participă 52 de expozanți, veniți din diferite zone ale Marii Britanii, dar și din Franța, Irlanda, Germania și Statele Unite, cu opere semnate de vechii maeștri și de artiști contemporani. Sunt expuse lucrări de Dürer, Rembrandt, Canaletto, Tiepolo, Hogarth, Pir