Ce trebuie sa stii despre uleiul de palmier. Mai putin cunoscut in tara noastra, uleiul de palmier este folosit pe scara larga pentru prepararea alimentelor. El prezinta avantajul rezistentei la temperaturi inalte, pe care alte uleiuri utilizate la prajit nu o au. Uleiul de palmier se obtine din miezul fructului de palmier african. Este un ulei bogat in vitamina E si in carotenoizi, precursorii vitaminei A, ambele fiind antioxidanti naturali, ce protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi. Se digera usor, avand o consistenta similara tesutului adipos uman. Potrivit nutritionistilor, principalul atu al uleiului de palmier este punctul de fum inalt, adica rezistenta sa crescuta la temperaturi ridicate. In varianta nehidrogenata, el ramane stabil pana la temperaturi de 230 grade C, in vreme ce uleiul de floarea-soarelui rezista pana la cel mult 160 grade C, iar cel de masline pana la 180 grade C. De aceea, uleiul de palmier nu se arde si nu se descompune in substante toxice, cancerigene pentru organism, scrie Adevarul.
Alcoolul predispune la cancer. Cat poti sa bei fara sa risti sa te imbolnavesti. Persoanele care beau mai mult de o bere pe zi prezinta un risc crescut de a se imbolnavi de cancer. Aceasta este concluzia unui studiu realizat in mai multe tari din Uniunea Europeana de catre expertii de la "Institute of Human Nutrition" din Germania. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta, coordonati de Madlen Schutze, au analizat datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind incidenta cancerului in Franta, Italia, Spania, Olanda, Grecia, Germania, Danemarca si Regatul Unit. Datele au aratat ca cei mai multi bolnavi de cancer erau in tarile unde se bea cel mai mult alcool. Astfel, Germania, Spania, Italia si Marea Britanie ocupau un loc fruntas atat la numarul bolnavilor de cancer, cat si la consumul de alcool pe cap de locuitor. In