Situaţia tulbure din Siria, unde, după mişcările de protest în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, şi demisia guvernului, preşedintele Bashar al-Assad continuă să dea vina pe ”complotul extern”, le afectează şi pe românce! Motivul? Conform şefului Şcolii de Antrenori, Mircea Rădulescu (69 de ani), fost selecţioner al Siriei între 1997 şi 1998, numai în Damasc trăiesc peste 2.000 de compatriote de-ale noastre! Situaţia tulbure din Siria, unde, după mişcările de protest în care şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, şi demisia guvernului, preşedintele Bashar al-Assad continuă să dea vina pe ”complotul extern”, le afectează şi pe românce! Motivul? Conform şefului Şcolii de Antrenori, Mircea Rădulescu (69 de ani), fost selecţioner al Siriei între 1997 şi 1998, numai în Damasc trăiesc peste 2.000 de compatriote de-ale noastre!
Libertatea: Cum aţi ajuns să antrenaţi naţionala Siriei?
Mircea Rădulescu: Am fost propus ca director tehnic al Siriei în 1997, prin intermediul unor oameni de afaceri din acest stat arab care lucrau în România. După ce am fost la Damasc, la negocieri, am semnat un contract pe un an. Am avut condiţii foarte bune, mi s-a pus la dispoziţie un apartament într-o vilă situată la 500 de metri de reşedinţa preşedintelui de atunci al Siriei, Hafez al-Assad (n.r. – tatăl actualului şef al statului, Bashar al-Assad).
Aţi asistat la vreun eveniment mai deosebit în acea perioadă?
Nu, pentru că sirienii sunt nişte oameni liniştiţi şi disciplinaţi, poate şi din cauza fricii de autorităţi. În plus, în zona în care locuiam, vedeam frecvent oameni ai securităţii locale patrulând pe străzi. Ştiu că acolo se vorbea mult despre corectitudinea localnicilor. Drept exemplu ni se dădea cazul unui turist care a chemat un taxi să-l ducă la aeroport, dar, în grabă fiind, şi-a uitat valiza în faţa hotelului. Bagajul a stat ore bune afară, fără să-l