Peştele stimulează scăderea în greutate datorită proprietăţilor sale de a arde grăsimile, susţin specialiştii în nutriţie. Potrivit acestora, deşi are un conţinut caloric redus, alimentul oferă organismului proteine de înaltă calitate, reglează nivelul colesterolului din organism, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi Omega 3, şi păstrează senzaţia de saţietate pe o perioadă mare de timp.
gândul prezintă o dietă pe bază de peşte, care promite pierderea a patru kilograme pe săptămână.
Ziua 1. La micul dejun specialiştii recomandă două felii de pâine neagră şi o ceaşcă de cafea. La masa de prânz: 200 de grame de peşte la grătar sau la cuptor şi o salată asortată. La cină se recomandă o salată din andive, ardei gras, mozzarella şi iaurt. Între micul dejun şi prânz se poate mânca un măr, iar între masa de după-amiază şi cea de seară se beau 250 de mililitri de lapte bătut.
Ziua 2. La masa de dimineaţă se recomandă două felii de pâine neagră şi o cafea sau un pahar cu iaurt natural. Prânzul constă în 200 de grame de peşte la grătar sau la cuptor şi o salată de castraveţi. Masa de seară constă în 250 de grame de brânză de vaci, un ou fiert şi o salată de roşii. Cele două gustări ale zilei vor consta într-o portocală şi un măr.
Ziua 3. Micul dejun constă în două felii de pâine neagră şi o cafea sau un borcan de iaurt natural. La prânz se va mânca peşte ton (o conservă) şi o porţie de catofi natur. Pentru cină nutriţioniştii recomandă o salată din roşii, ardei gras, măsline şi mozzarella. Gustările din această zi vor consta într-o cană de lapte bătut şi o pară.
Ziua 4. Micul dejun conţine aceleaşi alimente ca în zilele precedente. La prânz se recomandă 200 de grame de peşte de ton la grătar sau la cuptor şi o salată de ţelină şi morcov. Cina va consta doar într-o salată asortată. Un măr şi un borcan de maxim 250 de mililitri de iaurt natu