Remedii. Dacă îi acorzi îngrijirile de care are nevoie primăvara, părul tău va străluci din nou de sănătate
3 gesturi pentru o epidermă mai sănătoasă
Periaj
Este de preferat să te piepteni cu un accesoriu din material natural, cum ar fi o perie din păr de porc mistreţ, deoarece elimină impurităţile "agăţate" de păr (de exemplu, praf). În plus, stimulează pielea capului, fără să agreseze rădăcina părului.
Masaj
Trei minute sunt suficiente pentru a face ca pielea capului să devină mai receptivă la produsele de îngrijire pe care le foloseşti, iar acestea să penetreze mai bine. Pune-ţi degetele pe ceafă şi urcă spre vârful capului, efectuând mici mişcări circulare cu primele două falange. Apoi, din vârful capului spre ceafă, cu palmele, frecţionează uşor, împingând pielea din faţă spre spate. Atenţie! Nu apăsa prea tare pentru a nu agresa scalpul!
Etape. Pentru ca produsele de îngrijire să intre mai bine în piele, este recomandat ca înainte de aplicare să-ți faci un masajCalmarea iritaţiilor
Dacă ai mâncărimi la nivelul scalpului, aplică un ser cu uleiuri esenţiale care vor calma iritaţia. Evită apa prea caldă, uscătorul de păr la temperaturi prea mari, cât şi produsele de styling, care sufocă uneori pielea capului.
Măsuri de prevenţie
Alege un şampon potrivit
Un scalp normal este ceva rar. În general, este ori uscat, ori gras. Foarte important pentru îngrijirea acestuia este să-ţi alegi şamponul potrivit. Acesta trebuie să răspundă nevoilor scalpului, în timp ce o mască sau un balsam tratează părul numai în lungimea lui. PH-ul şamponului trebuie să fie apropiat de cel al pielii (cuprins între 5 şi 6), pentru ca germenii buni să se reinstaleze după spălat.
Foloseşte uleiuri esenţiale
Uleiurile esenţiale sunt de ajutor pentru aproape toate problemele scalpului (exces de sebum, irita