Fiecare dintre noi am consumat cel puţin o dată în viaţă mâncare de tip fast-food. Şi nu de puţine ori am băut şi o cafea. Un studiu realizat de Marie-Soleil Beaudoin la Universitatea Guelph - Ontario din Canada arată că mâncarea fast-food şi cafeaua sunt o combinaţie periculoasă pentru organism.
Potrivit studiului efectuat în Canada, consumarea unei cafele la şase ore după ce aţi mâncat "fast-food" duce la creşterea nivelului de zahăr în sânge cu până la 65%. Nivelul de zahăr în sânge la o persoană sănătoasă creşte după consumul de "fast food", dar asocierea cu cafea dublează efectul.
Beaudoin spune că grăsimile saturate din mâncarea "fast food" interferă cu abilitatea corpului de a regla, de a elimina zahărul din sânge, iar în combinaţie cu cafeaua situaţia se înrăutăţeşte.
Atât grăsimea, cât şi cofeina au capacitatea de a afecta intestinul şi pancreasul, mai spune Beaudoin, lucru care îngreunează şi mai tare procesul de eliminare a zahărului. Nivelul de cofeină din cafea este problema. Şi pentru a evita aceste probleme, Beaudoin recomandă consumul de cafea decofeinizată sau ceai şi excluderea din meniu a mâncărurilor de tip fast food mai ales dacă aţi băut dimineaţă o cafea cu cofeină.
Fiecare dintre noi am consumat cel puţin o dată în viaţă mâncare de tip fast-food. Şi nu de puţine ori am băut şi o cafea. Un studiu realizat de Marie-Soleil Beaudoin la Universitatea Guelph - Ontario din Canada arată că mâncarea fast-food şi cafeaua sunt o combinaţie periculoasă pentru organism.
Potrivit studiului efectuat în Canada, consumarea unei cafele la şase ore după ce aţi mâncat "fast-food" duce la creşterea nivelului de zahăr în sânge cu până la 65%. Nivelul de zahăr în sânge la o persoană sănătoasă creşte după consumul de "fast food", dar asocierea cu cafea dublează efectul.
Beaudoin spune că grăsimile saturate din mâncarea "fast food" i