La cinci ani după ce Jamie Oliver a lansat prima sa campanie de introducere în şcoli a unui program de mese sănătoase, adecvate vârstei şi nevoilor de dezvoltare ale copiilor şi adolescenţilor, cercetările dovedesc cât de benefică a fost iniţiativa acestuia. Un studiu academic a demonstrat, de exemplu, că absenteismul datorat "scutirilor medicale”, în şcolile britanice incluse în program, a scăzut cu 14%. Studiul urmează să fie publicat până la sfârşitul acestei luni în "Journal of Health Economics”. Studiul a fost efectuat pe elevii cu vârsta de 11 ani, din 80 de şcoli unde Jamie Oliver a lansat campanii pentru hrană sănătoasă şi a fost realizat de doi cercetători de la Universităţile Oxford şi Essex. Ele au relevat, între altele, o îmbunătăţire a nivelului şcolar cu 6% faţă de perioada de dinainte de programul lui Jamie Oliver.
În ciuda acestor evidenţe, săptămâna trecută, s-a stabilit că 30 de autorităţi locale au dreptul să ridice granturile pentru achiziţia de alimente la cantinele şcolare, fondurile urmând să fie redirecţionate. În acest caz, se teme Jamie Oliver, fie va scădea cantitatea de hrană care revine fiecărui copil, fie va scădea calitatea hranei. Jamie Oliver declara săptămâna trecută pentru ziarul britanic "The Observer” că furnizarea de alimente proaste pentru cantinele şcolare trebuie încadrată la infracţiunea de "abuz asupra copilului” şi trebuie abordată ca atare. Pe de altă parte, o serie de autorităţi locale care au fost până acum implicate, ca şi unele organisme neguvernamentale, lucrează pentru a găsi soluţii ca programul School Lunch Grant să-şi continue cursul, aşa cum se stabilise iniţial.
La cinci ani după ce Jamie Oliver a lansat prima sa campanie de introducere în şcoli a unui program de mese sănătoase, adecvate vârstei şi nevoilor de dezvoltare ale copiilor şi adolescenţilor, cercetările dovedesc cât de benefică a fost iniţi