Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România organizează evenimentul "Înţelege viaţa în roşu!", mâine începând cu ora 10.30 la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia.
Întâlnirea bolnavilor şi a specialiştilor din domeniu are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Hemofiliei care este stabilită în data de 17 aprilie.
Tema aleasă de Federaţia Mondială de Hemofilie (WFH) pentru anul acesta este «Fii inspirat, implică-te în tratamentul pentru toţi».Comunitatea hemofilică din întreaga lume doreşte susţinerea unor schimbări pozitive pentru persoanele care au o deficienţă de coagulare şi încurajarea celorlalţi să acţioneze în acelaşi sens. Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România nu poate fi decât acord cu îndemnul Federaţiei Mondiale.Noi suntem hotărâţi să acţionăm ferm pentru a determina schimbarea lucrurilor în ţara noastră, scoţând în evidenţă discrepanţele existente în materie de tratare a hemofilicilor între România şi celelalte ţări europene, arătând cum alţii, în situaţii similare au îmbunătăţit considerabil programele de tratare a hemofiliei şi recunoscând că Ziua Internaţională a Hemofiliei este o ocazie de a afirma dreptul tuturor celor care au o tulburare de coagulare la tratament.
Ce este hemofilia
Hemofilia este o boală hematologică genetică care afectează, în general, bărbaţii. Principalul simptom al acestei afecţiuni este apariţia unei sângerări anormale. Hemofilia este transmisă pe cale genetică, copilul moştenind de la mamă unii factori de coagulare anormali.
Principalul simptom al hemofiliei este apariţia unei sângerări anormale. Aceasta poate fi intramusculară sau apărută după o accidentare sau o interveţie chirurgicală. În cazul bolnavilor de hemofilie, timpul de sângerare după tăieturi, leziuni, intervenţii chirurgicale sau extracţii dentare, creşte considerabil. Apar, de asemenea, şi al