Ca de obicei, odata la cativa ani (in apropiere de anii electorali, de cele mai multe ori), politicienii isi aduc aminte ca in Bucuresti exista 50.000 de caini fara stapani si ca in continuare numarul lor creste: fie se inmultesc in mod natural, fie cetatenii ii lasa pe strazi cand nu mai pot sau mai vor sa aiba grija de ei.
Astfel, Comisia pentru Administratie Publica a Camerei Deputatilor a adoptat marti legea "Marinescu", privind eutanasierea cainilor maidanezi. Legea va merge mai departe in Camera Deputatilor, care este si for decizional.
Cainii vagabonzi, eutanasiati - au decis deputatii din Comisia de Administratie
Asociatiile pentru protectia cainilor fac din nou zgomot, pledand pentru sterilizare si mentinerea in adaposturi a cainilor agresivi. Problema este sensibila si, ca de obicei, suntem departe de a gasi o solutie. Ma indoiesc uneori ca cineva o mai si cauta.
Insa, dintre toate necunoscutele, cea mai intriganta pare a fi a aparatorilor pro-bono a cainilor fara stapani.
Aceia care nu sunt afiliati la organizatiile pentru drepturile animalelor - nu primesc donatii, dar fac cate una aproape in fiecare zi - doneaza resturile de la masa catelului de la bloc. Uneori, daca nu sunt destul de "norocosi" incat sa aiba propria mascota la bloc, ii hranesc pe cei din alte cartiere.
Doamna Angela, spre exemplu, o doamna din Bucuresti in varsta de 49 de ani, este activistul local din zona Parcului Carol. Se scoala dis de dimineata, in fiecare zi, si in timp ce se duce spre locul de munca le arunca resturile ramase de la masa de cu seara celor trei maidanezi care si-au facut veacul prin zona. Este una dintre putinele persoane pentru care cei trei catei fara nume mai dau din coada bucurosi si o recunosc, intrucatva, drept "stapan".
Despre legea privind eutanasierea, in mod evi