Românii elimină toxinele din organism aşa cum fac curăţenia de Paşte: o dată pe an. Specialiştii spun că astfel de obiceiuri pot face mai mult rău decât bine. În fiecare primăvară, apelăm la cure rapide de curăţare a organismului, atraşi de reclamele produselor-minune şi de regimurile vedetelor, pe care le găsim pe internet.
Timp de trei săptămâni, Diana Rotaru a mâncat numai fructe şi legume crude, la indicaţia unui specialist în presopunctură şi tratamente naturiste. Fără nicio excepţie, în fiecare dimineaţă, la prânz şi seara, braşoveanca de 32 de ani s-a hrănit numai cu portocale, banane, grefuri, mere, rodii, struguri, roşii, morcovi, ţelină, păstârnac şi pătrunjel.
Din când în când, atunci când nu mânca fructele şi legumele ca atare, ci îşi făcea salată, Diana avea „dezlegare" la câte un praf de sare sau vreun strop de ulei de măsline. În rest, n-a pus gura nici măcar pe o grisină, ce să mai vorbim de pâine sau dulciuri. În schimb, a băut multă apă, cel puţin doi litri, cu program, între 15.00 şi 19.00, când, i se spusese, vezica şi rinichii lucrează la capacitate maximă.
De la crud la fiert şi de la fiert la copt
„Regimul mi-a fost recomandat de doamna la care mergeam pentru şedinţele de presopunctură, pe care le făceam pentru a rezolva nişte probleme de sănătate legate de fiere, ficat şi altele, mai delicate. Mi s-a spus că e un regim de scoatere a toxinelor din organism şi că îmi va face bine, aşa că l-am urmat.
Prima săptămână a fost uşoară. Pe parcurs, însă, au intervenit poftele, îmi era din ce în ce mai greu, mai ales când vedeam că toţi din casă mănâncă normal", povesteşte Diana. Pentru că fusese atenţionată că se va simţi slăbită, şi-a luat concediu. Primele trei săptămâni au sleit-o de puteri şi, admite acum - la aproape doi ani de la regim -, că dacă n-ar fi avut multă voinţă, s-ar fi dat bătută în