Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest după mai bine de un an de la încarcerare, după ce completul de cinci judecători al instanţei supreme a decis, luni, să respingă hotărârea pronunţată săptămâna trecută de instanţa care judecă procesul în care acesta este acuzat de fapte de corupţie.
Completul de cinci judecători al instanţei supreme a decis, luni, să admită recursul procurorilor anticorupţie faţă de o hotărâre a instanţei de fond care stabilise eliberarea lui Voicu. Judecătorii au admis, aşadar, recursul procurorilor, au casat sentinţa instanţei de fond şi, după rejudecare, au respins cererea lui Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar.
Cei cinci judecători au decis să respingă şi cererea omului de afaceri Costel Căşuneanu de a-i fi ridicată interdicţia de a părăsi ţara.
La termenul de luni, procurorul DNA prezent la şedinţă le-a arătat celor cinci magistraţi că eliberarea senatorului nu este oportună dat fiind motivul pentru care s-a dispus iniţial arestarea preventivă, respectiv acela că senatorul a încercat să-şi preconstituie probe în apărarea sa prin prisma faptului că ştia că telefonul îi este interceptat de anchetatori.
Un alt motiv invocat de acuzare a fost acela că Secţia Penală a Instanţei Supreme care dezbate procesul demnitarului nu a încheiat audierea tuturor martorilor propuşi de procurorii anticorupţie prin rechizitoriu. Astfel, magistratul de la DNA a arătat că până în prezent au fost audiaţi doar 18 martori ai acuzării din cei 28 propuşi şi că între cei 10 martori rămaşi de audiat se numără “înalţi judecători de la Instanţa Supremă” precum Joiţa Preda sau Lidia Bărbulescu.
Legat de ridicarea interdicţiei în cazul omului de afaceri Costel Căşuneanu dispusă prin aceeaşi încheiere prin care s-a admis şi eliberarea lui Voicu, procurorul DNA a arătat judecătorilor că omul de afaceri are rezidenţă pe teritoriul