Considerat cea mai prestigioasă manifestare de pe plan internaţional în domeniul inventicii şi al cercetării, Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva nu a fost neglijat nici de inventatorii români. România a participat în acest an cu peste 40 de invenţii la Geneva, o parte dintre ele fiind rodul muncii unor colective talentate de cercetători timişoreni. De altfel, în ultimii ani, timişorenii au reuşit să-şi adjudece numeroase medalii la această prestigioasă manifestare, unică în Europa şi în lume.
45 de state participante, la ediţia de anul acesta
Ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Invenţii, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, la Complexul Expoziţional Palexpo, din Geneva, a reunit invenţii din 45 de state, care au avut pavilioane separate în cadrul unui imens spaţiu expoziţional. Au participat 765 de invenţii, rod al unor eforturi individuale sau al unor grupuri de cercetători. Organizatorii au încercat să promoveze inovaţia în toate aspectele activităţii umane, şi peste 60.000 de vizitatori s-au înghesuit încă din primele zile să admire produsele unicat – rezultat al inventivităţii umane.
România a participat cu 40 de invenţii la ediţia din acest an a Salonului de la Geneva, acestea acoperind domenii dintre cele mai diverse : mecanică, medicină, telecomunicaţii, transport, agricultură, protecţia mediului şi energie. Astfel, la standul românesc au fost expuse, în domeniul medicinei, un aparat de radiochirurgie capabil să efectueze invervenţii de calitate superioară, dar şi un dispozitiv din material textil capabil să reconstruiască peretele toracic. O altă creaţie participantă este un laser microscopic, capabil să cureţe operele de artă bidimensionale prin îndepărtarea straturilor superioare deteriorate. Una dintre cele mai importante invenţii autohtone în domeniul