După opt milioane de lei cheltuite pentru reparaţiile podului de pe Calea Şagului – la care se tot lucrează de aproape doi ani –, autorităţile locale anunţă că vor mai plăti trei milioane de lei.
Podul din Calea Şagului, de doi ani, coşmar pentru şoferi
Probabil, nu există şofer timişorean care să nu se fi confruntat măcar o dată cu traficul infernal şi cu blocajele rutiere din Calea Şagului. Tranzitat zilnic de mii de autovehicule, pasajul care face legătura spre Belgrad a fost blocat mai bine de doi ani de lucrări de reabilitare, timp în care s-a circulat pe câte un singur sens de mers, deoarece nu există trasee convenabile de deviere a circulaţiei, după cum explicau reprezentanţii Primăriei Timişoara. Construit în urmă cu peste 30 de ani şi aflat într-un stadiu avansat de degradare, podul a intrat în reabilitare în 2008, iar principalele lucrări au vizat consolidarea şi modernizarea acestuia. Autorităţile locale au plătit peste opt milioane de lei pentru aceste lucrări, afirmând că „structura de rezistenţă a podului are acum o garanţie de 25 - 30 de ani, iar asfaltul, una de zece ani”, după cum preciza, la momentul inaugurării, primarul oraşului, Gheorghe Ciuhandu.
Autorităţile locale au redeschis traficul pe toate cele patru benzi de circulaţie pe pod, în 1 decembrie 2010, deşi lucrările nu erau încă finalizate. Conform proiectului, mai sunt necesare lucrări de montare a balustradei metalice, a parapeţilor din beton, trebuie realizate piste pentru ciclişti, trebuie curăţat şi vopsit tablierul principal din metal din zona căii ferate şi mai sunt necesare lucrări de reparare a grinzilor parapet, dar şi marcaje şi indicatoare, care lipsesc în prezent. „În aprilie au fost reluate lucrările de consolidare a pasajului din Calea Şagului, pentru care, până acum, s-au cheltuit 8,1 milioane de lei şi urm