DN1 a fost blocat, la Codlea, sâmbătă, iar protestatarii s-au îmbrâncit la un moment dat cu forţele de ordine. De asemenea, la Săcele, oamenii au ieşit în stradă să-şi strige nemulţumirea
După ce au ţinut „priveghiul” spitalului, săptămâna trecută, circa 200 de codleni au ieşit să şi-l îngroape, sâmbătă, de la 12.00. Spitalul din Codlea a fost închis, la 1 aprilie, prin nefinanţare, „parafată” printr-o Hotărâre de Guvern aprobată cu doar o zi înainte.
„Ceremonia de înhumare” a început paşnic, o dată cu depunerea sicriului pe scena din Piaţa Centrală (Promenada). A fost adusă şi crucea, dar n-au lipsit nici coroanele. Apoi protestatarii au cerut demisia ministrului Sănătăţii, dar şi a primarului localităţii.
La un moment dat, aşa cum au ameninţat în mai multe rânduri, protestul din oraş s-a mutat pe DN1. Oamenii au luat coroanele, sicriul şi crucea şi doreau să meargă în zona serelor Codlea, pentru a bloca traficul. Pe drum, protestatarii cereau scuze pentru neplăcerile create şoferilor buimăciţi. În faţa Primăriei, „marşul funerar” s-a oprit, iar codlenii au scandat lozinci împotriva primarului, apoi şi-au reluat marşul, dar după câteva zeci de metri au fost opriţi de forţele de ordine. Oamenii s-au îmbrâncit cu jandarmii, încercând să spargă „zidul” format de oamenii legii, dar nu s-au înregistrat violenţe.
În cele din urmă lucrurile s-au calmat, dar codlenii spun că acesta a fost doar un semnal de alarmă şi va urma „o săptămână incendiară”.
„Până acum am protestat paşnic, dar nu am fost ascultaţi. Nimeni nu ţine cont de părerea noastră. Noi ne dorim un minim de asistenţă medicală”, a declarat Erwin Albu, consilier local din Codlea şi organizatorul acţiunilor de protest. Şi codlenii sunt încă buimăciţi de închiderea spitalului din oraş. „Noi nu ne vom opri până nu convingem autorităţile că avem nevoie de acest spital”, spunea