Adevărul de Seară v-a prezentat timp de o săptămână, poveștile , dar și momente memorabile din viața unor personalități care au trăit în Capitală și care au și lăsat ceva în urma lor, realizări care sunt pomenite și astăzi.
VIDEO Tramcarele de tinchea şi catifea ale lui Toma Blîndu i-au plimbat pe bucureşteni timp de 13 ani. Numele lui Toma Blîndu se leagă de vagoanele trase de cai prin centrul Capitalei, la începutul anilor 1900. Urâte de unii şi lăudate de alţii, cert este că la dorinţa insistentă a negustorului, aceste atelaje au transportat bucureştenii pe străzile centrale din oraş timp de 13 ani.
„Să mănânci peşte batog/ Şi să-ţi cânte Zavaidoc” – povestea celui mai faimos lăutar al Micului Paris (AUDIO). Marin Teodorescu alias Zavaidoc, s-a născut la Piteşti, dar s-a consacrat în crâșme din Capitală. Se spune că generalul Traian Mosoiu l-a numit astfel, numele fiind un derivat de la regionalismul „zavaidoacă” ce însemnă „neastâmpărat, năzdrăvan, energic şi vesel”.
O staţie de metrou, o şcoală şi o stradă din Capitală poartă numele primului român care a mers cu trenul. Vezi despre cine este vorba. Fosta staţie de metrou Semănătoarea a fost numită după un cunoscut pedagog, matematician, inginer, fost Ministru al Învăţământului şi inventator al stiloului cu rezervă. Tot el a fost cel care a înfiinţat prima şcoală de agricultură din România şi, potrivit istoricilor, primul român care a călătorit cu trenul.
Mina Minovici, medicul legist care a infiinţat prima morgă din lume, a ajuns la perfomanţă facând foamea! Familia Minovici a lăsat o moştenire culturală şi socială impresionantă întregii ţări. De la medici, ingineri şi chimişti, prin descendenţă, toţi au rămas în istorie cu mari realizări.
Povestea „primarului-minune” care a făcut primele trotuare şi a adus telefonul în Capitală.Vezi despre cine este vorba!
(Audio) Legenda frum