Aproape jumătate din oraşul Cluj-Napoca a fost blocat duminică dimineaţă pentru prima ediţie a maratonului internaţional de la Cluj. Peste 1.200 de concurenţi, din mai multe ţări europene şi chiar africane, au plătit între 20 şi 30 de euro pentru înscriere şi au luat startul în probele de maraton, semimaraton, crosul BT şi cursa de copii. La proba regină, maratonul pe distanţa de 42 kilometri, au luat startul puţin peste 100 de concurenţi şi, după două ore şi 22 de minute, cel mai rapid a fost etiopianul Erkolo Ashenafi. Acesta a câştigat un premiu de 3.000 de lei la capătul unei curse care, conform organizatorilor, a fost un real succes.
100 la Cluj, 40.000 la Paris
„Concurenţii s-au simţit foarte bine şi chiar pot spune, mai ales dacă ne luăm după declaraţiile lor, că a fost un real succes această primă ediţie. De asemenea, spectatorii de pe traseu au fost în număr destul de mare şi s-au comportat exemplar. Vrem ca acest eveniment să devină unul de tradiţie şi vom încerca să-l organizăm şi la anul. E destul de complicat, dar dacă lumea este deschisă şi te ajută, îţi doreşti să organizezi aşa ceva", a declarat Horaţiu Morar, unul dintre organizatorii maratonului internaţional de la Cluj. Ca o comparaţie, tot duminică a avut loc a 35-a ediţie a maratonului de la Paris, al şaptelea din lume ca notorietate, acolo unde au luat startul 40.000 de sportivi, faţă de cei 100 de la Cluj. Tot un african s-a impus şi la Paris, Benjamin Kiptoo, din Kenya.
Aproape jumătate din oraşul Cluj-Napoca a fost blocat duminică dimineaţă pentru prima ediţie a maratonului internaţional de la Cluj. Peste 1.200 de concurenţi, din mai multe ţări europene şi chiar africane, au plătit între 20 şi 30 de euro pentru înscriere şi au luat startul în probele de maraton, semimaraton, crosul BT şi cursa de copii. La proba regină, maratonul pe distanţa de 42 kilometri, au luat