„Adevărul de Seară” a vizitat fabrica de ciocolată Heidi ca să vadă cum sunt pregătite cadourile dulci de Paşte. În această perioadă, ciocolata va căpăta o singură formă: o armată de iepuraşi negri, mai mici sau mai mari, vor umple rafturile centrelor comerciale.
În Fabrica de ciocolată din estul Bucureştiului, situată pe strada Biruinţei 85, mixerul „mestecă” zgomotos praful fin de cacao, transformându-l în râuri de ciocolată. E cald şi pardoseala alunecă. Ni se spune că de vină sunt picăturile de unt care se scurg din ţevi.Tavanul camerei unde se prepară ciocolata este garnisit cu ţevi. Traseul este bine pus la punct. Maşinile ştiu cum să separe aroma de tiramisu de cea de lapte. „Încă din luna decembrie a început producţia de iepuraşi din ciocolată. Acum suntem la final. Majoritatea comenzilor au fost onorate şi acum primim chiar comenzi pentru Paştele următor”, explică Cătălin Vasilache, director de producţie.
Cătălin Vasilache, director de producţie
Drumul ciocolatei
Odată intrat în fabrică, te izbeşte mirosul puternic de ciocolată caldă, zgomotul malaxoarelor şi zecile de halate albe care nu prididesc. Suntem conduşi în prima încăpere. Aici, în trei conşe (cuve cu agitator, n.r) este amestecată timp de 12 ore ciocolata lichidă, la o temperatură de 80 de grade. „Ciocolata este pompată în rezervoare de stocare, menţinută la 40 de grade pentru a fi lichidă şi trimisă prin ţevi la diverse sectii de producţie”, ne spune directorul.
Alunele caramelizate şi migdalele aşteaptă să fie turnate în forme cu dozatorul. În forme speciale, fetele de la fabrică, aleg alunele bune şi le îndepărtează pe cele imperfecte. „Nu ne-am plictisit şi nici nu ne-am săturat de ciocolată”, spune una dintre angajate, în timp ce aşază cu grijă fructele în tava cu forme.
Totul se face manual. La o