Crâmpeie din cultura japoneză au fost prezentate timp de trei zile la Muzeul Brăilei, în cadrul proiectului "Poartă către Japonia - introducere în cultura japoneză". Camelia Başta, preşedintele Asociaţiei "Rădăcini Culturale", a făcut demonstraţii de ikebana - arta aranjamentelor florale, sumi-e - arta picturii în tuş, a prezentat mostre de bonseki - peisaje miniaturale desenate cu nisip şi pietre lipite pe tăviţe lăcuite, şi a citit câteva haiku-uri minunate.
Profesoara Georgeta Pardos de la Colegiul Economic a vorbit despre origami - arta împăturirii hârtiei şi despre Cercul de origami de la Colegiu, iar directorul Muzeului, prof. univ. dr. Ionel Cândea, despre demnitatea şi disciplina poporului japonez, calităţi la care şi românii ar trebui să ia aminte. Despre artele marţiale nipone a vorbit vicepreşedintele Asociaţiei "Rădăcini Culturale", Alexandru Eftimie, tot el realizând şi o prezentare a principiilor filosofiei jocului Go, pe care îl consideră ca aparţinând artelor marţiale non-contact. La finalul primei zile a fost prezentat modul de îmbrăcare a unui kimono şi o paradă de kimonouri şi yukata. A doua zi, sâmbătă, s-a acordat mai multă atenţie jocului Go şi s-a lansat cartea "Primii paşi în Go", scrisă de Mirel Florescu, jucător de Go 6 dan, instructor internaţional de Go şi antrenorul Lotului naţional de Go al României. Activităţile de go, origami şi sumi-e s-au derulat pe ateliere, la care au participat elevi din şcolile brăilene. Duminică, între orele 9.00 şi 11.00, au continuat activităţile în cadrul atelierelor, la final fiind organizat un concurs de Atari GO.
Expoziţia va fi deschisă pentru public până la sfârşitul lunii mai. Crâmpeie din cultura japoneză au fost prezentate timp de trei zile la Muzeul Brăilei, în cadrul proiectului "Poartă către Japonia - introducere în cultura japoneză". Camelia Başta, preşedintele Asociaţiei "R