Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu au intrat luni in cursa pentru castigarea presedintiei PD-L, prezentand atat proiectele politice pe baza carora doresc sa conduca partidul, cat si listele obligatorii cu numele celor 35 de sustinatori. Ce dovedesc aceste liste si care sunt argumentele simpatizantilor?
In primul rand trebuie remarcat faptul ca, in timp ce Emil Boc are in spate o lista de 150 de personalitati din randul liderilor de filiale, ministrilor si parlamentarilor, Vasile Blaga a prezentat la inscrierea in competitie exact 35 de nume, multe binecunoscute, iar Theodor Paleologu tot 35 de nume, dar greu de identificat in peisajul politic romanesc.
Incepe lupta in PD-L - vezi cum au plecat in cursa Boc, Blaga si Paleologu
O alta observatie care poate fi facuta este aceea ca fostii ministri Radu Berceanu si Adriean Videanu, apropiati ai lui Vasile Blaga, nu figureaza pe lista celor 35 de sustinatori ai acestuia, in ciuda declaratiilor lor politice din ultima vreme, care ii pozitioneaza in tabara fostului ministru de Interne.
Opiniile in randul democrat-liberalilor sunt impartite, iar ele sunt surprinse in dialogurile purtate de Ziare.com cu cativa dintre cei aflati pe listele de mai sus.
Vicepresedintele Gheorghe Flutur il prezinta pe Emil Boc drept un om de echipa, onest, extrem de muncitor, foarte responsabil, care isi pastreaza cuvantul dat. Deputatul Daniel Oajdea, "indisciplinatul" de serviciu al PD-L, sustine, paradoxal, motiunea premierului Emil Boc, precizand insa ca este vorba despre proiect in sine, nu despre persoane.
In cealalta tabara, senatorul Mihaela Popa apreciaza ca Vasile Blaga ar fi cel mai bun presedinte al PD-L, pentru ca este nevoie de o schimbare de atitudine politica, dar si de mai multa fermitate.
Exista si nehotarati. Printre ei, deputatul Sever V