De joi apar şi meii româneşti în pieţe, iar preţul nu va urca mai mult 25 de lei/kg, cât costă „mielul de supermarket”, scump şi fără gust, după cum îl descriu ciobanii
Cu toată criza financiară, şi în acest an, oamenii îşi vor face loc în buget pentru ceva carne de miel pentru sărbătorile de Paşte. Nu mai e mult şi începe şi Săptămâna Mare, când se fac şi ultimele pregătiri pentru masa pascală. Carnea de miel, în pieţele din Braşov, va fi adusă de la sfârşitul acestei săptămâni. Cel mai probabil, un kilogram de miel va costa până în 20 de lei. „Am discutat şi cu alţi producători şi vor fi câţiva care vor veni în pieţe de joi, vineri. Dar «grosul» va veni de lunea viitoare încolo”, spune Alexandru Pelei, producător din Homorod.
Chiar dacă mielul e încă „mic”, iar preţurile au explodat la alimente, producătorii spun că preţul cărnii nu va sări de 20 de lei. „Cel mai probabil, kilogramul va costa până în 20 de lei, dar este posibil să fie şi producători care vor vinde cu peste 25 de lei. Asta ca să poată să scoată munca lor. Cei mai mulţi gândesc că oricum mielul de import, care n-are niciun gust, va fi cu peste 25 de lei. Însă se ştie şi că lumea nu prea are bani şi poate nu-şi vor vinde marfa. Pe de altă parte, mulţi producători deja sunt dezamăgiţi de lucrurile de acum. Sunt şi producători care preferă să ţină mielul până la toamnă şi să-l dea la export, cu 15 lei kg la viu. Se aleg cu mai mult decât dacă şi-ar vinde acum marfa în piaţă”, explică Alexandru Pelei. De joi apar şi meii româneşti în pieţe, iar preţul nu va urca mai mult 25 de lei/kg, cât costă „mielul de supermarket”, scump şi fără gust, după cum îl descriu ciobanii
Cu toată criza financiară, şi în acest an, oamenii îşi vor face loc în buget pentru ceva carne de miel pentru sărbătorile de Paşte. Nu mai e mult şi începe şi Săptămâna Mare, când se fac şi ultimele pregătiri