A început ca inginer nave, apoi a trecut în administraţie, ocupând pe rând trei posturi de conducere, la fosta Direcţie de Muncă, Casa de Pensii şi acum, la Spitalul TBC.
A început să lucreze ca navalist la Întreprinderea de Construcţii Navale şi Prelucrări la Cald Drobeta Turnu Severin, apoi a continuat în Brăila la Şantierul Naval. De la 1 martie 1997 a intrat în administraţie şi a condus Direcţia Generală de Muncă şi Protecţie Socială Brăila.
Expert în management
A urmat, din aprilie 2001, o perioadă în care a lucrat ca funcţionar public. Din 2003 până în 2007 a fost şef serviciu la Evidenţă Contribuabili în cadrul CJP, după care a preluat conducerea instituţiei până în aprilie 2009 când a revenit pe postul de şef serviciu la Evidenţă Contribuabili.
Decizia revenirii în acea funcţie i-a aparţinut în totalitate. „Am ales o variantă mai drastică pentru a nu încurca calculele puterii proaspăt instalate. M-am întors la funcţia de şef serviciu până în decembrie 2009 când mi s-a oferit posibilitatea de a prelua acest spital ca director interimar, apoi ca manager cu contract după concursul din decembrie 2010", ne-a povestit Ştefan Sînpetru.
Nu a ţinut să fie director
Chiar dacă s-a aflat foarte mult timp în funcţii de conducere, mărturiseşte că nu a făcut din aceasta o prioritate.
„Cei care încearcă să acrediteze ideea că am făcut totul pentru a rămâne director, ignoră faptul că am avut şi perioade în care am lucrat ca funcţionar public sau ca şef de serviciu şi nu mi-am făcut treaba rău acolo", ne-a spus interlocutorul nostru.
Cel mai greu i-a fost în 1997 când Brăila a fost puternic lovită de reformele care s-au făcut în industria românească.
„În 1997 Oficiul de Şomaj din componenţa D.M.P.S. a trebuit să întocmească 30.000 de dosare într-o singură lună. Tot anul a însemnat un lung şir de discuţii cu salariaţi, cu sin