Sindicalistul Marius Petcu ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, ca neintemeiata, cererea avocatilor lui de eliberare provizorie sub control judiciar, decizia putand fi atacata cu recurs la instanta suprema, informeaza Mediafax.
Curtea de Apel Bucuresti a dezbatut, marti, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar facuta de avocatii sindicalistului Marius Petcu, pe care a respins-o, dupa deliberari, ca fiind lipsita de temei juridic.
Procurorul DNA prezent la procesul in care Marius Petcu a cerut eliberarea provizorie sub control judiciar a aratat ca lasarea acestuia in libertate nu este oportuna pentru ca ancheta este inca la inceput si sindicalistul ar putea influenta persoane din dosar sau ar comite noi fapte.
Procurorul anticoruptie s-a opus admiterii cererii, din mai multe motive, unul dintre acestea fiind ca urmarirea penala in cazul lui Marius Petcu este in faza de inceput, anchetatorii urmand sa administreze noi probe in acest caz.
Procurorul a precizat ca Petcu este invinuit de "fapte cu caracter continuat, fiind vorba de sume pretinse lunar", acesta fiind inca un indiciu din care reiese ca el ar putea comite astfel de fapte in continuare.
"Exista posibilitatea ca acesta sa ia legatura cu persoane implicate in dosar, precum co-invinuiti sau martori, prin prisma calitatii sale de persoana publica, cu situatie materiala foarte buna, putand sa faca acest lucru chiar si prin intermediari", a aratat procurorul.
Acesta a adaugat ca indiciile si probele in baza carora s-a admis arestarea preventiva a liderului sindical le-au reprezentat doua interceptari telefonice din 1 martie si 24 martie, in care Petcu a fost surprins cerand bani. Totodata, procurorul a aratat ca DNA se afla in posesia declaratiei unui martor din care ar reiesi foarte clar ca Petcu era perfect co