Mariana Dragu nu vine niciodată cu lecţia nepregătită la şcoală, chiar dacă ea este cea care îi ascultă pe cei mici.
„De când eram la grădiniţă, îmi doream ca atunci când o să fiu mare să lucrez cu copiii. Fac totul cu mare drag şi pun suflet în ceea ce fac", spune Mariana Dragu, care a intrat în sistemul de învăţământ în 1986. Pentru că nu avea buletin de oraş, iniţial a fost repartizată să predea într-o comună prahoveană. „Copiii de la ţară sunt în general mai liniştiţi decât cei de la oraş şi cu mai mult bun-simţ. Însă, pot spune că îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru copiii pe care i-am avut până acum pentru că am avut parte de generaţii bune".
Din 1997, Mariana Dragu predă la clasele I-IV de la Colegiul Naţional „Jean Monnet". Învăţătoarea nu se limitează numai la orele stricte din programa şcolară, ci încearcă se ocupe cât mai mult posibil şi de latura educativă a micuţilor. Mariana Dragu organizează lecţii în colaborare cu muzeele din Ploieşti şi participă la acţiuni ecologice împreună cu copiii.
Pictează icoane pe sticlă
Învăţătoarea spune că micuţii devin mult mai receptivi atunci când ora de desen sau de lucru manual se desfăşoară în altă locaţie decât sala de curs. „Acum, în preajma sărbătorilor de Paşti, am fost cu elevii la Muzeul de Artă, unde au pictat icoane pe sticlă. Am pictat şi eu împreună cu ei. Acestea au fost înrămate, urmează să fie sfinţite, iar pe 26 aprilie copiii vor dărui lucrările lor bătrânilor de la azilul de la Pucheni. În timp ce copiii au desenat şi au încondeiat ouă, le-am citit materiale despre simbolistica acestora şi despre obiceiurile pascale".
Anul trecut, copiii de clasa a IV-a din clasa Marianei Dragu au participat la o acţiune de plantare de copaci în zona Crângu lui Bot. „Copiii au fost foarte încântaţi de această acţiune şi deşi trebuiau doar să planteze copaci, aceştia au săpat inclu