Vrei sa diversifici meniul pentru masa de Paste? Pe langa mancarurile traditionale friptura de miel si preparatele pe baza de miel, drob, stufat, pasca, oua rosii, ai nevoie si de cateva retete speciale.
Incearca unele dintre urmatoarele salate, foarte usor de preparat, foarte rapide si foarte gustoase:
Salatacu bacon siou in apa
Ingrediente: 100 gr de bacon afumat, o felie de paine, doua oua, 4-6 frunze de salata verde, 10 rosii cherry, o telina
Pentru dressing: o lingura de ulei de masline, o lingura de otet de mere, o lingurita de mustar, sare si piper.
Mod de preparare: Bacon-ul se prajeste in tigaie pana capata o culoare aurie. Cand este gata se scoate si se pune felia de paine taiata cubulete sa se prajeasca in grasimea lasata de bacon.
Ouale se prajesc in apa. Se pune apa intr-o tigaie si se lasa la fiert. Se adauga un strop de otet de mere. Cand incepe sa fiarba, se sparge oul si se lasa pana se prajeste.
Separat, se prepara dressingul. Se amesteca toate ingredientele.
Se pun frunzele de salata pe o farfurie si peste ele se aseaza ouale, bacon-ul, rosiile taiate in doua, crutoanele de paine si telina, data prin razatoare. Deasupra se pune sosul si se adauga sare si piper.
Salata cu paste si fructe de mare
Ingrediente: 250 gr paste (in forma de scoica), un pachet de fructe de mare (dupa preferinte), patrunjel proaspat tocat, dressing de salata sau pasta de usturoi.
Mod de preparare: Se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Se racesc sub jet de apa rece.
Separat, fructele de mare se fierb conform instructiunilor si se amesteca apoi cu pastele. Deasupra se adauga dressingul si patrunjelul tocat.
Salata de paste cu avocado
Ingrediente: 200 gr de paste (penne), un catel de usturoi, un ardei rosu usturat (chilli), o jumatate de ceapa ros