Poliţia Animalelor Satu Mare s-a înfiinţat la sfârşitul săptămânii trecute şi este formată din 11 agenţi şi un medic veterinar. În funcţie de misiune, agenţii Poliţiei Animalelor vor forma patrule mixte împreună cu poliţiştii locali sau cu inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Satu Mare.
Înfiinţată săptămâna trecută, secţia Poliţiei Animalelor de la Satu Mare face parte din Comisariatul pentru Societate Civilă, un ONG care se autofinanţează. La nivel naţional, secţii de Poliţia Animalelor au fost înfiinţate în 30 de judeţe. În atribuţiile agenţilor intră patrularea, supravegherea şi/sau sancţionarea celor ce nu respectă normele de îngrijire a animalelor.
În cadrul Poliţiei Animalelor Satu Mare lucrează în acest moment 11 agenţi şi un medic veterinar, iar la sfârşitul acestei săptămâni se organizează, la Bucureşti, un concurs pentru ocuparea altor trei locuri vacante de agenţi.
„Avem sediul provizoriu la Federaţia de Societate Civilă şi suntem în curs de organizare. Trebuie să ne găsim un sediu adecvat, să ne cumpărăm uniforme şi să perfectăm contractele cu toate instituţiile cu care colaborăm”, spune Radu Şteţ, agent în cadrul Poliţiei Animalelor.
În funcţie de misiune, agenţii Poliţiei Animalelor Satu Mare vor forma patrule mixte împreună cu agenţi ai Poliţiei Locale sau cu inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Satu Mare. „Sperăm ca în maximum o lună să ne putem desfăşura activitatea la capacitate maximă”, mai spune Radu Şteţ.
Logan echipat pentru secţia din Satu Mare
La nivelul municipiului, Poliţia Animalelor a primit o maşină de intervenţie identică cu cele ale Poliţiei locale. Este vorba despre o Dacia Logan echipată cu tot ce trebuie pentru a fi folosită de poliţişti. Loganul este dotat cu girofar cu semnale acustice şi vizuale, o staţie de emisie-recepţie şi un sistem de localizare. Maşina a fost oferită sec