Pentru a evita senzaţia de foame intensă şi kilogramele în plus, mâncaţi alimente bogate în proteine şi fibre. Nutriţioniştii enumeră principalele produse care pot fi de ajutor. Sursa: SHUTTERSTOCK
Nu există "alimente-magice", fără calorii, aşa cum nu există regimuri de slăbire miraculoase, cu efecte pentru totdeauna. Există însă "leacuri" pentru pofta de mâncare scăpată de sub control: o alimentaţie bazată pe proteine şi cereale integrale, dar săracă în dulciuri.
Iată zece dintre alimentele care vă ajută să ţineţi în frâu pofta de mâncare:
1. Oul fiert. "Un ou fiert are doar 80 de calorii, dar, fiind bogat în proteine, se digeră mai greu, ţine de foame mai mult decât fructele şi forţează metabolismul să funcţioneze eficient", potrivit nutriţionistului Mihaela Bilic.
Două ouă pe zi la micul-dejun ţin stomacul ocupat pentru cel puţin patru ore şi asigură un sfert din necesarul de proteine zilnic. În plus, ouăle ajută la menţinerea sănătăţii părului şi unghiilor.
2. Iaurtul e slab caloric (40-50 de calorii la 100 de grame), însă bogat în proteine, fermenţi şi enzime care ajută la absorbţia imediată a substanţelor nutritive.
"Iaurtul conţine mai puţină lactoză decât brânza, ceea ce înseamnă că e mai bine tolerat de cei care suferă de intoleranţă la lactoză. În plus, conţine culturi vii de bacterii care echilibrează flora stomacului şi stimulează tranzitul", explică specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.
Calciul combinat cu celelalte componente bioactive încetineşte depozitarea grăsimilor şi intensifică arderea, mai ales în talie.
3. Laptele e bogat în cazeină, o proteină care conferă senzaţia de saţietate, calciu, vitamina B2, vitamina B12, potasiu şi magneziu. Un pahar de lapte la micul-dejun vă ajută să scăpaţi mai uşor de kilogramele în plus, arată un studiu publi