Hoţii de fier vechi „au dat iama” în indicatoarele rutiere montate pe marginea părţii carosabile îndeosebi a drumurilor judeţene
Semnele de circulaţie se fură fie cu stâlpi cu tot, fie doar plăcuţa care indică semnul rutier respectiv. În ultima perioadă prădătorii acţionează chiar şi în timpul zilei şi nu se sfiesc să sustragă tot ceea ce le iese în cale.
Nici o reclamaţie la Poliţie
Cu toate acestea, datorită faptului că proprietarii semnelor, respectiv Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic(DJTADJCT) Giurgiu nu au depus la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) nici o plângere în care să precizeze faptul că au fost furate peste 40 de indicatoare, poliţiştii nu pot lua nici o măsură în acest sens.
DJTADJCT are nevoie de aproximativ 50.000 de euro pentru înlocuirea indicatoarelor rutiere, iar în acest moment societatea dispune doar de 15.000 de euro. În funcţie de mărimea semnului preţul variază între 80 de lei şi 200 de lei.
Colectorii de fier vechi, mână în mână cu hoţii
Părtaşi la furtul semnelor de circulaţie sunt şi reprezentanţii centrelor de colectare a fierului vechi din Giurgiu, care nu anunţă Poliţia atunci când primesc de la cetăţeni astfel de bunuri.
„Mai venea câte un ţigan cu căruţul şi aducea la fier vechi semne de circulaţie. Numai că erau inventivi, le dezmembrau şi vindeau numai ţevile, nu şi semnul propriu-zis. Aşa nu se ştia de unde provine fierul” a spus un fost paznic de la o firmă de colectare din Giurgiu, Aurică Manole.
Patronii centrelor de colectare spun că există o lege care prevede interzicerea achiziţionării de indicatoare rutiere, capace de canalizare şi piese şi subansamble CFR.
„Trebuie să fi tâmpit să cumperi aşa ceva! Nu am primit niciodată indicatoare şi nici nu am de gând să o fac” afirmă Stelian Joiţoiu, patro