Ziua de luni, 11 aprilie, trebuie încercuită în calendar: e ziua în care a început, oficial, competiţia pentru şefia Partidului Democrat-Liberal. Dar şefie e un cuvânt impropriu.
În realitate, alesul delegaţilor la Congres, că se va numi Emil Boc, Vasile Blaga sau, de ce nu, Theodor Paleologu, îşi va asuma o responsabilitate uriaşă - aceea de a continua curajoasele reforme începute de guvernul Boc, dureroase (dar necesare), menite a scoate ţara din criză, o criză care nu a lovit doar România, a fost o criză globală, dar ţara noastră, condusă cu pricepere, deşi au fost şi greşeli (e drept), ţara noastră, deci, are mari şanse să iasă cu bine din această criză, graţie reformelor curajoase de spre care am vorbit mai sus, dureroase, aşa-i, fără de care, însă, ţara ar fi intrat în colaps, ceea ce premierul Emil Boc şi întregul lui cabinet, guvernul (care ar merita să fie scris cu G mare), vegheat de preşedintele Republicii, domnul Traian Băsescu, cel care a sprijinit mereu programul de reforme, iar uneori, când a fost cazul, a tras de mânecă, părinteşte, politicienii de la putere, instituţiile statului, atunci când a observat derapaje inerente, doar oameni suntem, aşa că, uneori, mai şi greşim.
Revenind la ziua de 11 aprilie, o zi de primăvară, în care au fost şi nori, dar a fost şi soare, cel puţin la Bucureşti. E drept, soarele s-a ascuns un pic între nori atunci când domnul preşedinte al PDL, Emil Boc, a anunţat depunerea moţiunii, de acolo "de unde a anunţat toate victoriile", adică de pe treptele sediului din Modrogan, o minunată vilă aflată în mijlocul splendidei grădini mărginite de Bulevardul Aviatorilor şi de Aleea Modrogan (şi pe-o parte, şi pe alta).
Soarele a revenit deasupra Bucureştiului după poza de grup, un grup alcătuit din oameni unul şi unul, care au găsit puţin timp în programul lor încărcat (cu toţii trudesc pentru ţar