Închiderea spitalului din Victoria a creat îngrijorare printre locuitorii oraşului şi mai ales printre deja foştii angajaţii ai unităţii spitaliceşti. Pe de o parte, locuitorii dinVictoria se gândesc cu groază la momentul în care vor avea nevoie de o intervenţie de urgenţă, când viaţa lor poate depinde de rapiditatea unei intervenţii medicale de specialitate. De care nu mai pot avea parte. De cealaltă parte, foştii angajaţi ai spitalului se întreabă cu teamă cum îşi vor mai câştiga existenţa de acum încolo, după ce au rămas fără serviciu. În concluzie, situaţia sistemului de sănătate în oraşul Victoria este la pământ.
73– acesta era numărul total al angajaţilor din Spitalul de Boli Cronice Victoria la mometul desfiinţării. Dintre aceştia 30 fac parte din personalul administrativ şi au rămas în grija consilierilor locali. Edilii vor decide dacă îi vor menţine pe posturi sau îi vor trimite în şomaj.
Pe de cealaltă parte, situaţia personalului sanitar este cu cântec. Dintre cei 43 de oameni rămaşi, asistente, medici şi infirmiere, 31 şi-au depus cereri de redistribuire la Spitalul Municipal Făgăraş. Însă 10 dintre ei au mai primit o lovitură de final. Reprezentanţii Spitalului Municipal Făgăraş nu au reuşit să accepte decât 20 de persoane din cele 31, din cauza imposibilităţii retribuirii lor. Acest lucru vine ca urmare a unui număr prea mic de pacienţi internaţi în raport cu numărul angajaţilor pe care spitalul trebuie să îi plătească. Acesta este criteriul după care CNAS finanţează spitalele. În urma redistribuirii, spitalul din Făgăraş a primit de la Victoria 5 medici (un medic chirurg, doi medici pediatri şi un medic radiolog) şi 15 asistente.
Celelalte 11 persoane au rămas pe dinafară. Ele au două soluţii: ori acceptă o altă ofertă de redistribuire, la un spital din Sibiu sau Harghita, ori refuză postul, dar rămân şi fără indemnizaţie de şomaj.