Este unul dintre membri fondatori ai cenaclului de pictură „Ion D. Negulici” din Câmpulung şi ai Şcolii din Galerie. În plus, a fost profesor la Şcoala de Arte şi jurnalist.
Are 75 de ani, dar este o fire mai activă decât mulţi dintre cei tineri. Gheorghe Paulian s-a născut în Bucureşti, dar se consideră câmpulungean 100%, meleaguri de care s-a îndrăgostit încă din tinereţe.
„În vacanţele de la facultate, veneam la Câmpulung şi un profesor de desen de pe strada mea m-a abordat şi am început să fac cu el primele cercuri de artă plastică. După aceea, cercurile s-au înmulţit, ne-am adunat toţi laolaltă, câteva zeci de oameni şi, în 1970, a luat naştere cenaclul de artă plastică <
Lucrare vândută cu 36 000 de franci
Gheorghe Paulian este o fiinţă foarte modestă, căreia nu-i place să vorbească despre succesele sale. A obţinut diplome, medalii, plachete, la nivel judeţean, naţional, dar şi european. Una dintre cele mai frumoase amintiri este legată de Franţa.
„În 1990, am mers în vizită la un vechi prieten grafician din Nisa. Acolo am văzut încă afişate pe pereţi şi pe stâlpi anunţuri adresate pictorilor de a realiza o lucrare şi de a participa la o licitaţie, banii urmând a fi folosiţi pentru cumpărarea de medicamente, în folosul românilor răniţi în Revoluţia de la 1989. M-a mişcat lucrul acesta”, mărturiseşte el.
La scurt timp, a văzut un material la televiziunea locală, în care primii 40 de mari pictori ai Franţei erau invitaţi să participe la o altă licitaţie, pentru copiii bolnavi de lepră din Gana.
„Am zis că vreau să particip, chiar dacă nu eram din ţară, ci un provincial din Câmpulung, România. Am realizat o lucrare ecologică. Într-un tablou am pictat un arbore, în care