Fotograful Joshua Lambus a coborât în adâncurile maritime din Hawaii şi a capturat imagini incredibile cu vietăţile bioluminescente din ocean. "Şedinţa foto" a fost realizată târziu în noapte cu ajutorul unui bliţ special care scoate în evidenţă pigmenţii de culoare ai animalelor, scrie în ediţia de azi Daily Mail.
Cu peste 400 de scufundări la activ, Lambus povesteşte cum s-a săturat de turiştii interesaţi să vadă doar broaşte ţestoase, delfini şi balene şi cum a decis să le arate tuturor ce alte frumuseţi se ascund pe fundul oceanului. "Când fotografiez animale acvatice mici, le ofer celor de deasupra apei şansa de a le vedea în detaliu, imortalizate într-un moment candid", descrie fotograful munca sa.
Lambus a fotografiat calmari rari, meduze şi diverşi creveţi. A devenit şi o mică vedetă după ce a surprins într-o fotografie o caracatiţă mică, numită tremoctopus - a doua dovadă fotografică din lume a acestei moluşte.
"Ideea mi-a venit de la locul de muncă. Sunt un ghid de scufundări şi primeam mereu cereri de la clienţi să le arăt delfini, balene sau broaşte ţestoase. Îmi plac aceste animale, dar au o frumuseţe evidentă. Consider că este special să observi modelul de pe spatele unui păianjen sau textura unei şopârle", povesteşte Joshua Lambus despre ce l-a inspirat să facă aceste fotografii.
Ca să realizeze setul de imagini, tânărul de doar 25 de ani a plecat în larg târziu în noapte, alături de căpitanul bărcii. Odată ajuns suficient de departe, Lambus s-a scufundat până la o anumită adâncime, fără nicio sursă de lumină, şi a aşteptat o astfel de vietate bioluminescentă pentru a o fotografia.
"Odată ce găsesc ceva de fotografiat, mă las purtat de val şi înot în neştire, făcând poze. Au existat momente în care înotam chiar şi 200 de metri pentru a urmări animalele", mărturiseşte tânărul.
Lambus