A regizat piesa „Peer Gynt" care a deschis stagiunea 2010 - 2011 la Teatrul „Maria Filotti" Brăila. Este piesa cu care debutează oficial şi care i-a adus totodată o nominalizare la Gala Premiilor UNITER.
Vlad Cristache a terminat în anul 2009 Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică specializarea Regie Teatru la clasa prof. univ. Liudmila Szekelly şi prof. asociat Radu Apostol.
În prezent este masterand în anul II tot în cadrul UNATC la Regia Spectacolului Contemporan la clasa prof. Victor Ioan Frunză. Primul premiu din carieră l-a obţinut în anul 2009 cu spectacolul de licenţă din facultate intitulat „Douăzeci de minute cu îngerul" de Alexandre Vampilov.
A câştigat atunci premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie la Festivalul de la Piatra Neamţ. La vârsta sa de doar 24 de ani are deja un CV impresionant plin cu premii, participări în diverse jurii şi la seminarii de profil.
Cel mai bun debut
Debutul pe scena profesionistă a avut loc cu spectacolul „Peer Gynt" şi a fost unul de foarte mare succes. Piesa „Peer Gynt" scrisă de dramaturgul norvegian Henrik Ibsen şi pusă în scenă de tânărul regizor i-a obţinut o nominalizare la Gala Premiilor UNITER pentru cel mai bun debut. „Invit toţi brăilenii care nu şi-au pierdut total dorinţa de evadare din cotidianul banal să vadă spectacolul, să se bucure trei ore alături de unul din marile personaje ale dramaturgiei universale şi să nu rateze şansa pe care, probabil nu ştiu că o au, de a vedea un mare actor care este Marius Stănescu, într-un rol de referinţă", ne-a spus regizorul Vlad Cristache.
„Peer Gynt"
Ceea ce l-a determinat să aleagă această piesă pentru debutul regizoral oficial a fost tocmai blazarea oamenilor care nu mai vor să viseze. „Textul este un elogiu adus libertăţii individuale şi reprezintă povestea unui