Concluziile studiului privind evoluţia nivelului de trai din 1938 până în prezent vor fi publicate într-un volum care va fi trimis la Palatul Victoria. Este vorba de un proiect unic la nivel naţional, lansat recent de către Universitatea Constantin Brâncuşi.
Universitatea Constantin Brâncuşi (UCB) a lansat proiectul „Sărăcia - un fenomen al judeţului Gorj“, în cadrul căruia studenţii vor merge în teritoriu, pentru a depista factorii care au accentuat pauperizarea în ultimele şapte decenii. „Am încheiat cu mai multe primării din judeţ parteneriate privind efectuarea stagiului de practică. În acest studio sunt implicaţi 30 de studenţi performanţi de la UCB. Este vorba despre un proiect unic în ţară, iar după finalizarea lui vor fi propuse măsuri de combatere a sărăciei“, a declarat rectorul Adrian Gorun. Potrivit acestuia, tinerii care se ocupă de realizarea studiului au ajuns deja în comunităţile din nordul judeţului. „Astăzi au început cercetarea la Săcelu, iar în zilele următoare vor merge în Polovragi, Crasna, Bumbeşti-Piţic, Bengeşti- Ciocadia şi Novaci“, a precizat Gorun.
Gata să intervieveze edili şi localnici
Studenţii vor stabili câte localităţi sărace sunt în Gorj, care sunt caracteristicile lor economice şi demografice, dar şi câţi şomeri sunt înregistraţi în fiecare comunitate. „Vom merge în primării şi vom accesa arhivele cu privire la numărul locuitorilor, la domeniile de activitate în care sunt concentraţi salariaţii. Vrem să aflăm care este nivelul de trai al oamenilor şi cum a evoluat el, din 1938 până în prezent. Ne-au fost puse la dispoziţie reportofoane, camere foto şi video, în vederea realizării unor interviuri cu oamenii şi reprezentanţii autorităţilor locale. Datele culese vor fi publicate într-un volum“, a declarat Claudiu Marin, student în anul al III-lea la Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice C