Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş a stabilit locurile şi condiţiile pentru sacrificarea mieilor înainte de Paşti. Astfel, la nivelul judeţului Mureş sunt amenajate şase astfel de puncte, patru în Târgu-Mureş şi două în judeţ. „În municipiul Târgu-Mureş sunt amenajate patru astfel de puncte unde vor fi sacrificaţi mieii de Paşte, la fostul Abator “Albert”, în Piaţa Cuza Vodă, la Sc Prescom Serv şi la SC Prodcarmi, ambele situate pe strada Libertăţii. În judeţ vor fi amenajate puncte de sacrificarea mieilor la Sighişoara şi unul la Roteni, comuna Acăţari. Sunt puncte de sacrificare avizate temporar, în perioada 12- 23 aprilie. Plus abatoarele existente în judeţ care au autorizaţie pentru acest lucru, Tordai, Primacom şi Chibed. Există posibilitatea de sacrificare a animalelor în aceste puncte, sau în gospodăriile oamenilor pentru consumul propriu. Deci sacrificările se pot face în aceste locuri avizate temporar sau în gospodăriile proprii, pentru consum familiar”, a precizat Lucian Goga, director executiv adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş.
Controale intensificate
În această perioadă inspectorii DSVSA Mureş vor intensifica controalele, astfel ca Sărbătorile Pascale să nu beneficieze de cazuri de încălcări ale normelor sanitar veterinare, la finalul lunii va fi întocmit un raport care va fi transmis autorităţilor judeţului.
„În fiecare zi facem controale, începând din data de 4 aprilie, iar în 27 aprilie vom prezenta un raport al acestora Prefectului Judeţului Mureş. Încă nu am găsit abateri majore de la normele sanitar- veterinare, sau încălcări majore ale legislaţiei. Urmează în această perioadă să intensificăm aceste controale, încă aceste puncte deşi sunt avizate încă nu au activitate. Probabil că de luni încolo vor începe activitatea, ele sunt pregătite, dar nimenu nu-ş