Ca răspuns la acuzaţiile care i se aduc, că desfiinţază spitale vitale pentru oameni, Ministrul Sănătaţii, Cseke Attila, a prezentat azi cazul unei paciente care a fost internată la Centrul de Sănătate Băneasa (Constanța), unul dintre cele aflate pe lista unităţilor medicale propuse pentru reprofilare. Sursa: Ministerul Sanatatii
“Am dorit să ne întâlnim astăzi pentru că am vrut să vă arăt şi să vă demonstrez cum erau trataţi pacienţii din centrele de sănătate sau unităţile sanitare pe care noi le-am propus pentru reprofilare. De data aceasta nu mai folosesc cifre şi indicatori, de data aceasta vă arăt imagini, pe care sincer, nu mi-aş fi dorit să fiu nevoit să le fac publice vreodată. Aceste imagini sunt şocante", a declarat ministrul Sănătăţii. SONDAJCredeți că mitingurile de protest față de închiderea unor spitale sunt manipulate politic?Da Nu Nu ştiu/Nu răspund Rezultate
El susține că pacienta în cauză a fost imobilizată fără să-i pese cuiva timp de șase luni, cu toate că trebuia internată 50 de zile. „Nu doar că au ţinut-o degeaba, dar au îmbolnăvit-o şi de altceva”, a mai declarat ministrul.
În replică, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constaţa, Constantin Dina, spune că: "Pacienta, internată din 2008 cu accident vascular cerebral cu sechele, era de fapt ţintuită la pat în secţia de psihiatrie cronici. În mod normal, un pacient trebuie să stea internat 50 de zile şi după această perioadă, conform contractului cadru, internarea poate fi prelungită, cu semnătura medicului specialist, ceea ce probabil s-a şi întâmplat".
„Oamenii mor cu zile, măcinați de răni”
După prezentarea imaginilor cu rănile femeii internate ministrul i-a întrebat pe cei care au criticat măsura de închidere a unităţilor medicale dacă ar fi fost mai bine ca astfel de pacienţi să rămână într-o instituţie care nu poate fi spital.
"Ce ar trebui să f