* nici cei rămaşi nu vor urca, însă, toţi pe scenă
"Olimpiada de improvizaţie", proiect început la sfârşitul lunii martie la Teatrul "Maria Filotti", a mobilizat înclinaţiile artistice ale liceenilor brăileni, astfel că organizatorii au avut de unde alege cei mai talentaţi tineri. Antrenamentele cu care a început "Olimpiada de improvizaţie" sunt adevărate programe de învăţământ alternativ, în viziunea organizatorilor. Coordonatorul proiectului, actorul Dragoş Muscalu, este mulţumit de modul în care se derulează antrenamentele. "S-a mai făcut o triere şi putem spune că a doua etapă a castingului s-a terminat. Ei au trecut prin mai multe etape de lucru, din care noi am putut observa care au înclinaţie către teatrul de improvizaţie. Nici ei nu vor rămâne toţi în final, dar sunt mulţumit cum evoluează proiectul", spune Dragoş Muscalu.
"Olimpiada de improvizaţie" se va finaliza cu un spectacol ce va avea premiera pe 1 iunie. Se doreşte ca acest gen de spectacole care se bazează pe ingeniozitatea, talentul şi puterea de improvizaţie ale tinerilor să continue, să aibă fiecare şcoală o echipă specializată în teatrul de improvizaţie, astfel încât să se poată organiza competiţii între licee. Proiectul face parte din programul "Teatrul şi şcoala", de la "Maria Filotti".
Tânarul actor Dragoş Muscalu a terminat în 2007 cursurile UNATC, la clasa maestrului Ion Cojar, iar în 2008 a obţinut Premiul publicului, la secţiunea "Grup", cu spectacolul "Just Push Play", la Gala "Hop", de la Mangalia. Ziarele scriau atunci că este un spectacol care se bazează pe improvizaţie şi pe surprinderea publicului, o cavalcadă de ingeniozitate, umor, inspiraţie, inteligenţă scenică, în care actorii dau impresia că nimic nu este pregătit dinainte, că de spectator depinde totul, că el este cel care împinge, conform titlului, întreaga evoluţie a întâmplării artistice. Sp