Pot refuza medicii avortul din motive de constiinta? Au jurat ca vor face tot ceea ce le sta in puteri sa salveze un pacient, insa la un moment dat, in viata lor de medici, constiinta nu le-a dat branci sa intervina. Intr-un stat laic, anumiti medici si-au impus sa nu mai faca niciodata avorturi sau sa le sisteze in timpul marilor sarbatori religioase ori in perioadele de post. Religia nu este insa mai presus decat viata, o spune chiar un medic musulman. "Evenimentul zilei" a prezentat zilele trecute cazul unui medic de la Maternitatea Giulesti care a abandonat o gravida in timpul avortului, pe motiv ca nu-i permite religia s-o asiste. Medici, experti in combaterea discriminarii, avocati, membri ai societatii civile, explica unde incepe si unde se termina constiinta morala in astfel de situatii si cum se impaca religia cu legea, scrie EVZ.
Suferinta l-a facut "Big Brother"-ul spitalelor. De cand si-a pierdut sotia din cauza unei infectii contractate intr-un spital, Vasile Barbu si-a dedicat viata monitorizarii sistemului medical romanesc. A infiintat o asociatie si, de patru ani, inarmat cu o camera ascunsa, umbla prin spitale pentru a apara drepturile pacientilor. Povestea socanta a femeii care a nascut un copil in toaleta Spitalului Judetean din Ramnicu Valcea a fost descoperita in timpul unei monitorizari facute de Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) - organizatie care si-a propus sa apere drepturile pacientilor romani. Putini stiu insa ca actul de nastere al acestei asociatii, care in prezent numara cateva zeci de voluntari, este o drama petrecuta intr-un spital romanesc, anunta Romania Libera.
Cel mai inalt zgarie-nori din Europa starneste controverse la Londra. Cladirea zgarie-nori "The Shard" promite sa devina o noua legenda pentru capitala britanica pentru unii, in timp ce altii se plang ca inaltimea lui ar domina catedral