În câţiva ani, Delfinariul din Constanţa ar putea deveni principala atracţie a Litoralului, aici construindu-se un nou complex cu acvariu uriaş, pe trei etaje, bazine pentru foci şi pinguini, planetariu cu cinema 3D şi grădină botanică. Ar mai putea fi aduse chiar balene ucigaşe, pentru spectacole, într-un bazin adânc de 30 de metri, creat special. În plus, s-ar mai putea deschide şi bazine de naşteri sau pentru terapie cu delfini.
"Deocamdată, totul se reduce la bani. N-avem o baghetă fermecată"
Toate acestea pot deveni realitate dacă în perioada imediat următoare se vor găsi fonduri.
"Nu este un proiect în sine, ci numai o idee care poate deveni realitate. Nici măcar nu ştim sigur cât va costa totul. A avut loc un concurs de idei organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, iar ideea câştigătoare a fost aceasta. Următoarele etape sunt contractarea proiectării, atragerea de fonduri şi construcţia propriu-zisă", a explicat pentru gândul Adrian Mînăstireanu, directorul Delfinariului (Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa). "Contractarea proiectării ar urma să se facă în acest an. Deocamdată, însă, totul se reduce la bani. N-avem o baghetă fermecată", a adăugat directorul Adrian Mînăstireanu.
Acoperişul - loc de promenadă, cu alei, verdeaţă şi piaţete
Noul complex ar urma să se întindă pe 13 hectare şi va fi deschis tot timpul anului. Dacă nu se găseşte altă sursă de finanţare, 85% din bani ar putea veni din fondurile europene pentru turism.
Complexul cuprinde: Delfinariul, Planetariul, Observatorul Astronomic, Microrezervaţia Delta Dunării, Expoziţia de Păsări Exotice şi de Decor. Acoperişul va deveni loc de promenadă, cu alei, verdeaţă şi piaţete.
În câţiva ani, Delfinariul din Constanţa ar putea deveni principala atracţie a Litoralului, aici construindu-se un nou complex cu acvariu uriaş, pe trei etaj