Bătut crunt în după-amiaza zilei de 7 mai 2008, înainte de derby-ul Clujului, dintre “U” şi CFR, jandarmul Gabriel Oşan (39 de ani) a reuşit să-şi contureze o viaţă normală la abia aproape trei ani după incident. Bătut crunt în după-amiaza zilei de 7 mai 2008, înainte de derby-ul Clujului, dintre “U” şi CFR, jandarmul Gabriel Oşan (39 de ani) a reuşit să-şi contureze o viaţă normală la abia aproape trei ani după incident.
Spitalizare de peste două luni, crize de epilepsie, obligaţia de a nu merge prin soare cu capul dezgolit - a purtat un fes când au fost 35 de grade Celsius afară, vitamine, antidepresive, anticoagulante, medicamente de 100 de lei pe lună, fără cafea, “drogul” lui matinal, fără alcool. Sunt doar câteva dintre restricţiile pe care le-a avut. Pe 7 mai 2008, Gabi Oşan filma marşul galeriei “Şepcilor” spre stadion. Un grup de huligani s-a desprins din coloană şi l-a lovit. “Am avut şase fracturi şi capul crăpat, dar hematomul nu a apăsat pe creier”, rememorează el.
"Voi rămâne marcat pe viaţă"
“Voi rămâne marcat pe viaţă, însă mulţumesc lui Dumnezeu, sunt bine”, spune el. Pentru prima dată de la incident, azi va asista din tribună la derby-ul Clujului şi va încuraja pe “U”, echipa de suflet: “N-am mai fost la nici un meci de atunci, dar acum o să merg. Sper să nu fie incidente”.
Băiatul lui s-a apucat de judo ca să-l apere "pe tati"
Gabi lucrează de 16 ani în Jandarmerie, pe un salariu de subofiţer, de 1.500 de lei. Era specializat în mânuirea aparatului de fotografiat şi a camerei video. “Am revenit la Jandarmerie după 72 de zile de la incident, dar acum fac numai muncă de birou”, explică Oşan. Culmea, el a luat bătaie, deşi a fost campion naţional la lupte libere! În 2008, la aflarea veştii că a ajuns la spital, soţia a leşinat, iar Răzvan, de 13 ani atunci, fiul cel mare, a fost şocat. Tocmai ca să-l apere pe “tati”, s-a apuca