Elevii Şcolii nr.7 au iniţiat un proiect prin care cer autorităţilor interzicerea etnobotanicelor. Demersul lor este motivat şi de faptul că în vecinătatea şcolii funcţionează nestingherite două spice-shop-uri.
După ce proiectul de hotărâre al Consiliului Local privind interzicerea totală a comerţului cu etobotanice s-a soldat cu un eşec, elevii care înţeleg acest pericol au început să ia atitudine.
O lecţie în acest oferă elevii Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Constantin Brâncoveanu”. Coordonaţi de directorul şcolii, Monalissa Nica, elevii au iniţiat proiectul „Noi suntem viitorul”, un program prin intermediul cărora doresc să ajute tinerii să conştientizeze riscurile pe care le prezintă consumul de droguri.
Spun "Nu" drogurilor
„Solicităm ajutorul Consiliului Local pentru a transforma oraşul în exemplu pozitiv privind interzicerea funcţionării acestor magazine. Am reuşit să strângem 1.540 de semnături ale elevilor şi cadrelor didactice din Şcoala Nr.7, Şcoala Nr. 13, Şcoala Nr. 2 şi Colegiul Naţional „Costache Negri”, care sunt direct afectaţi de prezenţa celor două magazine de etnobotanice. Este îngrijorător faptul că cel mai mic consumator de etnobotanice are doar 14 ani. Vrem să tragem un semnal de alarmă”, a spus consilierilor locali Mihaela Mitrea, elevă în clasa a VI-a la Şcoala nr. 7.
„Copiii vor desena planşe prin care vor să transmită mesajul «stop etnobotanicelor». Au compus şi un cântec care se numeşte «Copilărie fără vise». Proiectul va fi lansat pe 14 mai la V.A. Urechia. Sperăm să fie acceptat şi să fie un succes”, ne-a spus profesoara Monalissa Nica.
Lacăte doar de formă
Magazinele de etnobotanice au lacăte la intrare dar de fapt, ignorând interdicţia de a mai comercializa în oraş astfel de substanţe, impusă de Consiliul Local Galaţi, continuă comerţul oneros.
Pentru a stârpi comerţul cu astfel de