Deşi nu mai e condusă de familia Maghiar, Universitatea nu se leapădă nici de statutul de "Sorbonică" a formelor fără fond, nici de năravurile care au făcut ca, sub sloganul apărării prestigiului instituţiei, capii instituţiei să muşamalizeze impostura.
Că e aşa o dovedesc chiar decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Gheorghe Bumbu, şi rectorul Universităţii, Cornel Antal, care au sărit în apărarea lui Doru Crăiuţ, profesor şi şef de secţie la Maternitate, prins că a făcut operaţii laparoscopice fără să aibă competenţa necesară. Bumbu şi Antal au prezentat câteva "acte" despre care au pretins că ar dovedi competenţa lui Crăiuţ, dobândită la faimoase clinici din străinătate, dar BIHOREANUL a descoperit că hârtiile fluturate de cei doi nu au nicio valoare!
Incompetenţă în "echipă"
Luna trecută, BIHOREANUL provoca un seism fără precedent în lumea medicală orădeană, dezvăluind că ginecologul Doru Crăiuţ (foto) a "confiscat" doar pentru sine un laparoscop destinat intervenţiilor chirurgicale minim invazive, cu care din 2008 până acum a făcut 39 de operaţii, deşi nu avea dreptul legal.
Faptul că doctorul a operat fraudulos l-a confirmat şi Direcţia de Sănătate Publică, care preciza că, pe lege, au dreptul la laparoscopii doar medicii cu atestat obţinut după un curs de cel puţin trei luni aprobat de Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar, după efectuarea a cel puţin 50 de intervenţii sub supravegherea unui îndrumător atestat, şi după promovarea unui examen de absolvire cu nota minimă 7. De asemenea, mai constata DSP, Crăiuţ nu a primit nici în străinătate vreun certificat care să fi fost echivalat în România.
Totuşi, ca să motiveze de ce laparoscopul cumpărat cu 50.000 euro de Universitate pentru Maternitate i-a fost încredinţat lui Crăiuţ, rectorul Cornel Antal invoca faptul că acesta ar fi urmat un curs în SUA şi că îl ut