Proprietarii caselor de epocă din centrul Craiovei cer între unul şi două milioane de euro pentru imobile, însă sunt şi moştenitori care ridică ştacheta. Cel mai scump se vinde însă un teren de aproape jumătate de hectar situat pe strada Simion Bărnuţiu.
Visaţi la o seară romantică petrecută în faţa şemineului dintr-o casă boierească realizată cu stil şi situată în centrul Craiovei? Ca să vă îndepliniţi dorinţa trebuia să scoateţi din buzunar între unul şi două milioane de euro, aşa cum reiese dintr-o analiză realizată de „Adevărul de Seară“. Moştenitorii care au câştigat imobilele în instanţă nu se grăbesc şi ţin la preţ, susţin reprezentanţii agenţiilor imobiliare.
Astfel că o astfel de casă, situată de obicei în centrul istoric al Băniei, ajunge la câteva milioane de euro. „Perla“ pieţei imobiliare craiovene este corpul vechi al Casei Studenţilor, scos la vânzare recent de către proprietari. Craiovenii interesaţi de achiziţionarea Casei Poenaru, aşa cum este denumit imobilul în Lista monumentelor istorice, vor negocia direct cu aceştia. „Am refuzat să apelăm la serviciile unei agenţii imobiliare. Preţul este de 2,5 milioane de euro şi este negociabil“, ne-a spus una dintre moştenitoare. Casa are o suprafaţă utilă de 1.440 de metri pătraţi şi un teren de 670 de metri pătraţi în faţă şi în lateral, aferenţi construcţiei.
Vânzătorii scad preţul după câţiva ani
O altă casă scoasă la vânzare este situată pe strada Simion Bărnuţiu şi a găzduit până în urmă cu un an Direcţia de Statistică. Proprietarii cer 1,5 milioane de euro craiovenilor care vor să intre în posesia clădirii. Experţii imobiliari susţin însă că nu contează preţul cerut de proprietari, ci valoarea la care ajung să se tranzacţioneze casele boiereşti. „Important este cu cât se vând, pentru că de cerut, pot cere oricât. E vorba de proprietăţi mari, care se vând greu“,a spus Cristian C