La Tribunalul Bucureşti primul termen este peste aproape un an
Avocat Andi Grosaru: Mica reformă şi recomandările Curţii Europene de Justiţie sunt greu de aplicat în ţara noastră
S-au înregistrat sute de procese în doar câteva zile
Recomandările Curţii Europene de Justiţie privind taxa de primă înmatriculare au dus în doar câteva zile la înregistrarea a sute de procese pe rolul instanţelor din România. Primele termene sunt cuprinse, însă, între 3 luni şi un an, ceea ce înseamnă că, în cazul unei amânări, judecarea efectivă ar putea începe pe undeva prin 2013.
Concret, marţi 12 aprilie 2011, pe rolul Tribunalului Bucureşti au fost înregistrate câteva astfel de procese cu termene la 12, respectiv 13 martie 2012.
Într-unul dintre acestea, înregistrat sub numărul 26186/3/2011, Andi Gabriel Grosaru a chemat în judecată Ministerul Finanţelor Publice cerând aplicarea recomandării Curţii Europene de Justiţie în cazul Tatu şi în speţa sa.
Întrebat ce crede despre faptul că Tribunalul Bucureşti a acordat drept prim termen luna martie a anului viitor, avocatul Grosaru a declarat că va cere preschimbarea termenului. "Termenul pe care mi l-au dat, 13 martie 2012, contravine micii reforme în justiţie, care cere rezolvarea cu celeritate a proceselor. Din punct de vedere procedural, voi cere preschimbarea termenului. După cum se vede, mica reformă nu este aplicabilă în România, la fel cum greu de aplicat vor fi şi recomandările Curţii Europene de Justiţie", a declarat pentru Curierul Naţional avocatul Andi Grosaru, care are calitatea de reclamant în acest dosar.
Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, judecătorul Laura Andrei, ne-a declarat că termenele de la instanţele de contencios administrativ sunt atât de îndelungate din cauza numărului mare de procese înregistrate în fiecare zi.
"Toate dosarele înr