Fostul preşedinte al Egiptului, Hosni Mubarak, este clinic sănătos, însă, psihologic, nu este stabil şi refuză să mănânce. După criza cardiacă pe care a suferit-o acum două zile, Mubarak se simte tot mai rău psihologic şi susţine că nu a comandat armatei sale să tragă în protestatari, notează cotidianul egiptean Al-Masri Al-Youm.
Publicaţia l-a citat pe Mubarak spunând că plănuia să renunţe la şefia ţării după patru zile de protest, însă consilierii săi l-au sfătuit să nu facă acest gest până se linişteşte situaţia.
"Nu am ordonat nimănui să omoare protestatarii. Doar primeam rapoarte despre ce se întâmplă în stradă. Singura dată când am vorbit cu Ministerul de Interne a fost când i-am cerut ca oamenii din stradă să fie lăsaţi în pace. Le-am ordonat forţelor armate să îi protejeze pe protestatari", a povestit Mubarak în timpul interogatoriului la care a fost supus acum câteva zile.
Doctorii care l-au îngrijit pe Mubarak în urma crizei cardiace au povestit, pentru publicaţia egipteană, că soţia fostului preşedinte a cerut să nu i se spună despre încarcerarea fiilor săi, pentru a nu-i afecta sănătatea. Ulterior, atât Mubarak, cât şi fiii săi au fost plasaţi în detenţie pentru 15 zile în cadrul anchetei privind violenţele comise împotriva manifestanţilor în timpul revoltei din lunile ianuarie şi februarie, din Egipt.
Doctorii au arătat şi faptul că Mubarak trece printr-o traumă psihologică şi că refuză să mănânce, însă au garantat că inima îi funcţionează normal şi că nu are cancer, aşa cum s-a scris în ultima vreme.
În interogatoriul din cadrul anchetei, declaraţiile lui Mubarak par pline de regrete. "Trec printr-o perioadă dificilă, nu ştiu dacă s-ar descurca cineva în locul meu. Nu am intenţionat niciodată să candidez iar pentru funcţia de preşedinte pentru că ştiam că starea mea de sănătate s-a deteriorat", a comentat Mubarak, omul care