Cu 30 de goluri marcate în 25 de etape (nu am inclus rezultatulde 3-0 la masa verde cu Pandurii), adică o medie de 1,2 goluri pemeci, Oţelul are cel mai slab atac dintre candidatele la titlu.Dacă ar continua să marcheze până la finalul campionatului la felde rar şi ar câştiga totuşi titlul, ar fi campioana cu cea maislabă eficienţă.
Începând cu ediţia 1934-1935, când campionatul de fotbal dinRomânia s-a disputat pentru prima oară în formatul actual şi nu subformă de grupe sau sistem eliminatoriu, campioana a fost tot timpulşi una dintre cele mai prolifice echipe din anul respectiv. Acum,Oţelul, liderul din ultimele 18 etape şi una dintre candidatele lacâştigarea titlului în acest sezon, se află pe locul 9 într-un topal ofensivei şi, în plus, media de goluri din prezent ar reprezentarecordul minim printre campioanele din istoria de 76 de ani aicampionatului cu sistem ligă!
Recordvechi de 58 de ani
În acest moment, recordul de ineficacitate deţinut de o campioană aRomâniei a fost stabilit în ediţia 1953 de CCA Bucureşti,precursoarea actualei Steaua. În cele 21 de meciuri pe careroş-albaştrii le-au disputat atunci, aceştia au marcat doar 27 degoluri, de unde rezultă o medie de 1,21 de reuşite pe meci. Cu osutime peste actuala performanţă a Oţelului!
UTA,peste patru goluri
La polul opus stă UTA, care este şi singura echipă din istorie ce areuşit o medie de peste patru goluri pe meci într-un campionat. Maiexact, în ediţia 1946-1947, ITA de atunci a reuşit 129 de goluri în30 de etape, iar golgheterul Bonhadi a marcat de 49 de ori,stabilind un record şi în acest sens. După Revoluţie, cea mai bunăperformanţă e cea stabilită de Dinamo în ediţia 1999-2000, când areuşit o medie de 2,73 de goluri pe meci. La polul opus, CFR aatins anul trecut pragul minim după 1989: 46 de goluri şi o mediede 1,35 pe meci.
STEAUAPRESEAZĂ FOARTE